De zoektocht naar een geschikte job

Welke job past bij mij?

De carrière van je dromen najagen is iets wat iedereen doet. Zelfs wanneer je nog geen droomjob in gedachten hebt, liggen er honderden mogelijkheden voor je open.

De studentenjob is een ideale kans om af te tasten welke richting je uitwil. Ervaring of geen ervaring, iedereen heeft voorkeuren naar een bepaalde sector. Of dat nu horeca, bureauwerk of verkoop is, een studentenjob is de perfecte manier om te ontdekken wat écht bij jou past.

Carrièretest

Heb jij geen flauw idee in welke richting je verder wil evolueren? Dan zijn carrièretests een goede tool om af te toetsen waar jou interesses liggen. Je vult een lijst in met 20 vragen en je krijgt meteen een resultaat in je mailbox.

6 tips om jouw keuze te kunnen maken:

  1. Maak een lijstje van jobs, loopbanen en thema’s die je interesseren. Laat geen dingen weg waarover je twijfelt. Maak de lijst zo exhaustief als mogelijk.
  2. Ga vervolgens door je netwerken en contacten en zoek naar mensen die werken in een functie of sector die jou zou kunnen boeien. Praat met hen en stel hen al de vragen waar je nog mee zit.
  3. Maak na deze gesprekken een lijstje met de voor- en nadelen van de verschillende jobs. Neem ook de vereiste vaardigheden en ervaring op in dat lijstje.
  4. Beslis welke (loop)banen het best overeenkomen met jouw interesses en wensen. En maak de geschikte keuze!

Nu je weet waarvoor je wil gaan, is het hoog tijd om je klaar te stomen voor de sollicitatie!

 

dream-job-now

 

Bron: Jobat